16.12.18

Aina ei mene kuin Strömsössä - Enkelikellon tarina - Angel chimes

Enkelikellon tarvikket Material for angel chimes

















Blogeissa on tapana esitellä kauniita esineitä tai ihania tapahtumia, harvemmin epäonnistumisia. Tämä kirjoitus kuvineen kuuluu sarjaan 'ei mennyt kuin Strömsössä'.

Kirjassa Nukkekoti Väinölän joulu on kivoja joulunajan minejä ohjeineen. Kynttelikön jo teinkin. Sivulta 62 löysin enkelikellon ohjeineen. Mietin, että tämä on kyllä melko haastava mutta voihan sitä yrittää.

Tarvikelistassa oli mm.ohutta metallia. Hmm. Varastossa oli vain [pestyn] sinappituubin metallia, minkä toisella puolella oli tietenkin kyseisen valmistajan tekstit. Ei hätää. Metallia voi taivuttaa kaksinkerroin ja liimata siten, että molemmat puolet ovat kiiltäviä. Ohjeissa mainitut ympyrät ja kolmio onnistuivat tästä, jotenkuten. Enkeleiden teko meni kyllä aika hankalaksi. Turvauduin lopulta kullanväriseen suklaakääreeseen, mistä liimasin tarvitsemani palat yhteen siten, että molemmat puolet olivat kullanvärisiä. Tein pienellä kuvioleimasimella enkeleitä.

Korunosia ja siemenhelmiä löytyi sekä haaraniittejä, mutta sinisinä. Jemmassa oli onneksi erikokoisia niittejä, josita sain tehtyä kellot mutta kynttilänpidikkeiksi lautaselle nekin olivat aivan liian suuria. Niinpä oioin hieman ja liimasin kolme "kynttilää" suoraan pohjalautaselle ja niistäkin yksi on osittain halki.  Argh.

Kokoaminen oli ihan oma lukunsa mutta alla olevan sain tehtyä. Ei mikään helmi mutta yritys hyvä.

Enkelikello Angel chimes



















This was my first attempt to make an angel chimes but it didn't turn out very well. Will I try again? Maybe...
If you don't know what angel chimes are, you can find out more in Wikipedia.

No comments: